DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A divatrajongó Gasly örül az átalakulásnak

Számít a Honda segítségére az Alpha Tauri franciája: az egyenletes pontszerzés mellett olyan opportunista kiugrásokat vár, mint a tavalyi dobogós helyezés Brazíliában.

Egy éve még a Red Bull versenyzője volt, a 2019-es szezont a Toro Rossóval fejezte be, idén pedig Alpha Tauri-színekben áll rajthoz Pierre Gasly. A felszínen megújult csapat közzétett egy interjút a tavalyi Brazil Nagydíj dobogós helyezettjével, amelyből a folytatásban szemezgetünk.

„Ez még csak harmadik szezonom lesz a Formula-1-ben. Felkészültebbnek érzem magam, mint tavaly voltam, mivel kicsit több a tapasztalatom. Az év vége felé a csapattagokkal közösen sikerült ráéreznünk, mit várhatunk egymástól, és felfedeztük, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a csomagunkból. Folytatnunk kell ezt az iramot. Fontos lesz az egyenletes teljesítmény, a pontok szerzése a szezon folyamán. Ki kell használnunk minden lehetőséget, ahogyan tavaly” – mondta el Gasly. A cél a tavalyi eredmény, a hatodik helyezés felett van, az Alpha Tauri az első öt között akar zárni a konstruktőri versenyben.



A csapat támaszkodhat az autót hajtó Honda-motor folyamatosan javuló eredményeire. Az erőforrással kapcsolatban érdekes tény, hogy a Red Bull tulajdonában álló két csapat összes pilótája közül Gasly versenyez leghosszabb ideje a japán erőforrással:

„Meggyőző, amit a Honda elért tavaly, kezdve első győzelmükkel, melyet a 2015-ös visszatérés óta szereztek. Ez bizonyítja, hogy a korábbi évek kemény munkája elnyerte jutalmát. Számomra a dobogó megszerzése velük, egy középcsapat tagjaként, azt bizonyította, hogy a Honda nagy segítséget jelent, hogy megragadhassuk ezeket a lehetőségeket.”

Az Alpha Tauri név mögött a Red Bull tulajdonában álló ruházati márka áll. Gasly a divat rajongójaként üdvözli az átalakulást: „Egyik oka a sok közül annak, hogy Milánóba költöztem, az volt, hogy nagyon szeretem a divatot, ezért több mint boldog vagy, hogy az Alpha Taurival léptünk szövetségre. Alig várom, hogy láthassam és viselhessen az új csapatöltözéket, amely biztosan nagy lépést jelent majd minőségben, kinézetben és kényelemben” – fogalmazott Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: