DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Csodákat fogunk tenni

Az ausztrál pilóta saját kezébe vette a Renault vezetői szerepét, és maga igyekszik lelket önteni a csapat tagjaiba. Szerinte az istállónak nem technikai, hanem hozzáállásbeli problémái vannak.

Daniel Ricciardo a 2019-es szezonnal ugrott fejest az ismeretlenbe, amikor a Red Bull sikeres istállójától a Renault építkező alakulatához csatlakozott. A velük eltöltött első szezon alatt felismerte, a csapatnak elsősorban nem a pályán, hanem azon kívül kellene a hiányosságai után kutatnia. A héten rendezett autóbemutatón elárulta, a Renault technikailag egyáltalán nincs nagy lemaradásban az élcsapatokhoz képest, ezért elsősorban mentálisan kell fejlődniük. 

ric-portre-201294



„Amikor tavaly először csatlakoztam hozzájuk, úgy éreztem, a garázs… nem olyan, mint amit a Red Bullnál megszoktam. Az utóbbi egy év alatt javult a helyzet, de van még hova fejlődni.” Ricciardo ezért olyan közös programokat szervez kollégáival, amik túlmutatnak azon, hogy „legyen gyorsabb az autó” vagy „javítsák meg az első szárnyat”.

„Csodákat fog tenni az egységünkkel, hogy ha F1-en kívüli feladatokat oldunk meg. Néhány embert meg is fogunk izzasztani. Kimozdítjuk őket a komfortzónájukból, és rávesszük őket, hogy legyen újra hitük saját magukban. Olyan dolgokat fognak csinálni, amikről nem gondolták, hogy képesek megtenni.”

A csapatvezető úgy látja, Ricciardo rátapintott valami lényegesre, ezért bátorítja őt ebben a törekvésében.” Szerintem Danielnél nincs alkalmasabb személy arra, hogy mindenkit összehozzon, és pozitív energiákat csiholjon. Ezért győzködtem őt, hogy ne csak beszéljen erről, hanem cselekedjen” – tette hozzá Cyril Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: