DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nem elég, hogy miénk a legokosabb ember

Második szezonját kezdi meg a Renault kötelékében Daniel Ricciardo, aki immár jóval bölcsebbnek érzi magát egy évvel korábbi önmagánál, és mikroszinten igyekszik felépíteni egy szuper csapatot maga körül.

A 30 éves Ricciardo idén már az ötödik legidősebb (Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton, Romain Grosjean és Sebastian Vettel után) és az ötödik legnagyobb F1-es tapasztalattal rendelkező (Raikkönen, Hamilton, Vettel és Sergio Perez mögött) pilótája lesz a mezőnynek, azaz minden kétséget kizáróan már a rutinosabb generációt képviseli. Továbbra sem lehet azonban benne biztos, hogy jó lóra tett-e a Renault-val az egy évvel ezelőtti átigazoláskor, hiszen tavaly dobogó nélkül az egyéni tabella 9. helyén zárta a szezont, és a csapat a 2020-as autó bemutatóján is ügyelt arra, hogy ne fogalmazzon meg konkrét célkitűzéseket. Az ausztrál szerződése az év végén lejár, tehát akár új lehetőségek után is nézhet a piacon, jelenleg azonban még azt élvezi, hogy egyre szervesebb részévé válik a Renault építkezésének.

83977745_183579466211896_8009254294711645222_n



"Egy teljes szezonnal a hátam mögött már jobban bele fogok tudni olvadni a csapatba, ebben a tekintetben tehát idén már könnyebb dolgom lesz" - mondta Ricciardo a Renault R.S.20 bemutatója kapcsán. "Egy év alatt sok mindent megtanultam önmagamról, és persze a csapatról is. Az egyik legfontosabb új tapasztalatom az volt, hogy nemcsak az számít, hogy nálunk legyen az egész Formula-1-es paddock legokosabb embere, hanem a csapat minden egyes tagjának a legtöbbet kell kihoznia magából. A személyzet azon tagjaival, akikkel én a legszorosabban dolgozok együtt, azon ügyködünk, hogy mindenki számára megtaláljuk, milyen körülmények között tudják a legjobbjukat nyújtani. Ugyanígy én is igyekszek rájönni, hol tudom a leginkább hasznossá tenni magam egy nap során. Eddig nagyon élvezem ezt az érzést, hogy közösen próbálunk felépíteni valamit a Renault-val."

Az ausztrálnak tavaly pontokban sikerült felülmúlnia Nico Hülkenberget a Renault házi csatájában, idén azonban már egy új csapattárssal mérheti össze magát, hiszen a Mercedestől a franciákhoz kétéves szerződéssel megérkezett Esteban Ocon fogja vezeti a másik autót. A Ricciardót leginkább foglalkoztató kérdés viszont alighanem az, hogy a többi csapathoz képest a mezőny mely régiójában harcolhat majd a további sikerekért, és hozzá tud-e esetleg idén tenni eddigi 29 dobogójához, esetleg 7 futamgyőzelméhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: