Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd
F1

Nem készült el, de megmutatták a 2020-as Renault-t

Az R.S.20-at nem tudták elvinni az istálló párizsi évindító rendezvényére, a csapat néhány renderelt képet közölt a fekete színű versenygép részleteiről.

Szerdán, a Ferrari után – amely elsőként mutatott be valódi 2020-as autót, nem csupán fényezést –, a Red Bull-lal egy napon tartotta meg évindító rendezvényét a Renault. A márka szokásához híven a sajtó előtt megnyitott rendezvényt szervezett Párizsban, a Champs-Élysées-n.Színpadra lépett az istálló minden fontos tagja, beszélt a két versenyző, Daniel Ricciardo és az újonnan csatlakozó Esteban Ocon, Cyril Abiteboul csapatfőnök és a négyszeres világbajnok Alain Prost, a Renault F1 Team tanácsadója és igazgatója, de még a versenyzői akadémiának tagjai is szerepet kaptak.

Bemutatkozott az istálló új tesztpilótája, a Formula-2-es Guanyu Zhou, valamint a karosszériaért felelő technikai igazgató, a napokban munkába állt Pat Fry.

Cyril Abiteboul megjelölte a csapat idei célját: „A konstruktőri bajnokság negyedik pozíciójának visszaszerzése marad a cél. 2020 sarkalatos év abból a szempontból is, hogy egy ciklus véget ér, egy másiknak pedig az előkészületi fázisa zajlik. Idén a lehető legjobb utat kell megtalálnunk a 2021-es szabályváltozások előtt. A 2019 második felében történt szervezeti változások ezt a célt szolgálják” – beszélt arról a csapatvezető, hogy a Renault már 2021-re gyúr, melyet nagy esélyének lát.

Egyetlen fontos szereplő maradt el: a rajongók többsége természetesen azért várta a szerdai napot, hogy először láthassa a csapat idei modelljét, az R.S.20-t. A rendezvényen kiderült, hogy az R.S.20 egyelőre nem készült el, ezért a csapat csak néhány renderelt képet mutatott be a konstrukció részleteiről. A szponzorfeliratok szerepelnek rajta, de az autó fekete színű, az ideiglenes dizájn a tesztekre szól, mielőtt megkapja hagyományos sárga fényezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?