DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Nem áruljuk el, miért ilyen az orrkúp

A Red Bull F1-es csapatának főtanácsadója, Dr. Helmut Marko nem volt hajlandó elárulni, mi sarkallta arra Adrian Newey-t, hogy effajta orrkúpot tervezzen az RB16-ra. „Ez legyen a mi titkunk” – mondta.

A Red Bull szerdán mutatta be legújabb kihívóját, a 2020-as F1-es szezonra épített RB16-ost, amelynek kialakítása jelentősen eltér elődjétől, ez pedig szemből látható igazán jól. A legszembetűnőbb pedig az orrkúp vékonysága, na meg persze annak végződése.

Ugyanis az új Red Bullon nagyjából olyan látványt nyújt az orrkúp végnyúlványa, mintha csak az Alien-filmekből inspirálódott volna a főtervező Adrian Newey, a csapat tanácsadóját pedig meg is kérdezték, hogy vajon milyen megfontolásból tervezték ilyenre az autót.

„Hogy mindenki lássa, mennyire menő srác Max Verstappen” – viccelte el az Auto Bild kérdését Dr. Helmut Marko. Aztán komolyra fordította a szót, de ettől sem lettünk okosabbak: „Ezt inkább megtartanánk magunknak. Ettől függetlenül pedig mindnyájan tudjuk, hogy a második teszthétig senki sem fogja megmutatni az igazi autóit.”

Verstappen már pályára is vitte egyébként az RB16-ot és egyből rendkívül elégedett volt az osztrák istálló legújabb technikájával, ami a téli ígérgetések alapján a Mercedes W11-esének legfőbb kihívója lehet idén.

A Ferrari is azt emelte ki, hogy rendkívül extrém megoldásokat alkalmazott az SF1000-re keresztelt új autóján, mellyel ők kezdték meg a valós bemutatók sorát a keddi napon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: