DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Felújítás változtathatja meg Albert Park vonalvezetését 2021-re

Ha minden a tervek szerint alakul, 2021-re nemcsak az autók külseje, de az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Albert Park is megújulhat. Újraaszfaltozás és némi vonalvezetés-módosítás is lehetséges.

Mivel közutak alkotják az Ausztrál Nagydíj pályájának felületét, és azok a legelső verseny, vagyis 1996 óta nem voltak felújítva, ez egy olyan téma, melyet már évek óta pedzegetnek a szervezők, most pedig úgy tűnik, valóban eljött a felújítás ideje.

Hiszen a hírek szerint már megszületett a megállapodás az Albert Park üzemeltetői és a Liberty Media között egy 2025-ig szóló folytatásról, így az ausztrálok semmi akadályát nem látják a renoválásnak. A projekt részeként pedig az F1-gyel szorosan együttműködve tervbe vették a vonalvezetés esetleges módosítását is, hogy élvezhetőbbé tegyék a versenyeket.



„Az előttünk álló egy-két évben megtörténik majd az újraaszfaltozás. Folyamatosan tárgyalásban állunk a Formula-1-gyel, hogy a pályát úgy alakítsuk át, ahogy az autókon 1996 óta bekövetkezett változások azt megkívánják. Elképzelhető, hogy néhol szélesíteni kell majd a pályán, de akár döntött kanyarok sem elképzelhetetlenek” – mondta Andrew Westacott, a pályát üzemeltető AGPC vezérigazgatója.

„Konkrétumokkal alighanem csak akkor tudunk majd szolgálni, mikor idelátogat a mezőny. Akkor minden bizonnyal kiderül, mikor kezdődhetnek meg a munkálatok. Ha esélyt kapunk a változtatásra, akkor meg kell vizsgálnunk, milyen lehetőségeink vannak arra, hogyan javítsunk a versenyzésen.”

„Rengeteg változás történt 1996 óta, mi pedig annyit tehetünk, hogy mindent számításba veszünk. Megvizsgáljuk a jelenlegi kanyarokat, azoknak a szélességét, illetve az aszfalt keverékének pontos típusát is megfontoljuk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: