DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nincs még beceneve Vettel új autójának

Eljön majd az az idő is, amikor Sebastian Vettel idei autójára, az SF1000-esre is becenevet aggat, egyelőre viszont csak a felkészüléssel törődik a Ferrari négyszeres világbajnoka.

A Ferrari volt az első, amely leleplezte 2020-as autóját egy sikkes esemény főattrakciójaként. Charles Leclerc nagyon óvatosan fogalmazott a bemutatón, mit akarnak elérni az SF1000-essel, és egyelőre Sebastian Vettel is visszafogott.

„Mivel ez már a hatodik évem a Ferrarinál, nyilván ez egy ismerős hely, és mindent kívülről-belülről ismerek. Az új autóval idén remélhetőleg végre sikerül megtalálni azt a tapadást, ami hiányzott eddig” - latolgatott a német.

00119026_539



Egyre nehezebb Vettel szerint a felkészülés, de egyelőre jól meg tud birkózni a hosszú szezonok jelentette kihívással. „A szezonok egyre hosszabbak és hosszabbak, de az évek során megtanultam a felkészüléssel kapcsolatban, mi az, ami jó nekem, és mi az, ami nem. Az akkumulátorokat sikerült feltölteni nekem és a csapatnak is, így pedig nincs már más hátra, hogy nekivágjunk a teszteknek. Nagyon várjuk már ezt, végső soron ennek élünk mindannyian.”

A német minden autójának tradicionálisan ad egy becenevet, erre egyelőre még nem került sor. „Egyelőre nem igazán gondolkoztam még ezen. A hivatalos név az SF1000, de biztos vagyok benne, hogy találunk neki valami vicces nevet. Egyelőre csak ötleteket gyűjtök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: