Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 30. szerda
F1

Hamilton a hetedikről: Csak lépésről lépésre

A hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton beszélt arról, miként készült fel az előtte álló szezonra, illetve arról is ejtett néhány szót, hogy miként kezeli a rekordbeállítás lehetőségét.

A turbó hibrid éra kezdete óta mindössze csak egyetlen egy olyan szezon volt, mikor nem Lewis Hamilton ért csúcsra, de 2016-ban is az Ezüst Nyilak egyik versenyzője, Nico Rosberg vált a sport világbajnokává.

Az előttünk álló szezonra sokan úgy tekintenek, hogy egy igazi klasszikus lesz, mely Hamilton és a két fiatal, Leclerc és Verstappen világbajnoki csatáját hozza majd, míg mások szerint a brit idén is simán behúzza a vb-címet.

Maga Lewis Hamilton beszélt arról, ő hogyan éli meg a találgatásokat, illetve arról is, hogyan készült fel a fontos szabályváltozások előtti utolsó szezonra, mely után talán lecsúszhat a csúcsról a Mercedes.„Már mind nagyon hiányoztatok nekem” - idézik Hamiltont a Mercedes közösségi oldalai. „Hiányzott már ez a kötelék és hogy újra találkozzunk a versenyhétvégéken. Izgatottan várom, hogy ismét összegyűljünk.”

„A télen rengeteg értékes időt töltöttem otthon a családommal és a barátokkal, legjobban pedig édesapám társaságában éreztem magam. Másfelől pedig ez a felkészülési időszak sokkal intenzívebb volt, mint a korábbiak, mert úgy érzem, idén egy másik szinten vagyok, mint tavaly voltam.”

„Tudom, hogy mindannyian arról beszéltek, hogy meglehet a hetedik, de én azt mondom, haladjunk csak lépésről lépésre. Egyelőre még nem tudhatjuk, hogy hol is tartunk a többiekhez képest. Idén sokkal hatékonyabb munkát kell végeznünk a tesztidőszak alatt, már csak azért is, mert idén kevesebb időnk van erre és még mindig rengeteg munka vár ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?