DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button szerint idén jobb lesz Vettel és Leclerc kapcsolata

Tavaly a Ferrari egy talán még nekik is váratlanul erős Charles Leclerc-t kapott, aki fejére nőtt Sebastian Vettelnek. A feszült viszony idén jobbra fordul, és tudják majd ezt kezelni, véli a korábbi világbajnok Jenson Button.

Miután ma bemutatják a Ferrari 2020-as autóját, a Sky Sports Jenson Buttont kérdezte a csapat helyzetéről. 2009 világbajnoka úgy véli, idén más lesz a dinamika az olaszoknál. 

„2019-ben volt köztük néhány incidens, idén remélhetőleg nem ez lesz a helyzet. Az biztos, hogy mindketten nagyon gyorsak” - véli Button. „Azt hiszem, tavaly meg kellett találniuk mindkettejüknek a helyüket a csapatban. Az új srác, aki mindenkinél több pole-t szerzett, még a négyszeres világbajnok csapattársnál is. Idénre azt gondolom, meg fognak tanulni a tavalyinál jobban együtt dolgozni, így pedig arra koncentrálhatnak majd, hogy harcoljanak a Mercedesszel, nem pedig annál kell leragadniuk, hogy egymással viaskodjanak.”

00119023_405



Miután a Ferrari általában egy fixen kiemelt versenyzőt szokott alkalmazni, szokatlan volt ez a helyzet az istállónak és magának az érintett Sebastian Vettelnek is. „Nehéz kezelni két erős versenyzőt, és a Ferrari talán nem is tudta ezt mindig megvalósítani 2019 során. Sebastian most már tisztában van vele, hogy Charles milyen gyors. Ettől függetlenül nyilván továbbra is le akarják majd győzni egymást, de ez egy nagyon erős páros, és úgy gondolom, jobban fognak tudni együtt dolgozni.”

Buttonnak párhuzam is eszébe jutott korábbról. „Amikor van egy ifjú titán a csapatban - ahogy az megvalósult annak idején a McLarennel, mikor Lewis (Hamilton) megjött a kétszeres világbajnok Fernando (Alonso) mellé, az mindig érzékenyen érinti a rutinosabb versenyzőt. De ha ezen sikerül túllépni, abból egy jó munkakapcsolat sülhet ki.”

2019-ben csapaton belül Charles Leclerc-nek alakult jobban a szezonja, a monacói 264 pontja 24-gyel volt több, mint Sebastian Vettelé. Futamot is Leclerc nyert többször, ebben 2-1-re verte négyszeres világbajnok csapattársát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: