DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: A Williams problémája az F1 gondja is

Az F1 sportért felelős igazgatója, Ross Brawn szerint a Williams vesszőfutása a száguldó cirkusz problémája is, mivel az F1 nem engedheti meg magának, hogy elveszítsen egy ilyen patinás istállót.

Amikor beköszöntött a turbó hibrid korszak 2014-ben, úgy tűnt, hogy a Williams lehet a legnagyobb kihívója a domináló Mercedesnek, hiszen Felipe Massa révén még pole-pozíciót is szereztek az Osztrák Nagydíjon.

Azonban a következő években egyre csak lejjebb és lejjebb csúszott a grove-i csapat a pontlistán, míg végül odáig süllyedtek, hogy 2018-ban hét, 2019-ben pedig már csak egyetlen pontot tudtak összekaparni.



Sokan megkérdőjelezik, hogy Sir Frank Williams lánya, Claire-e a megfelelő ember a legendás istálló vezetésére. Ross Brawn szerint segíteniük kell a brit csapaton, hiszen a Formula-1 nem veszíthet el egy ilyen nagyszerű múlttal rendelkező csapatot, mint a Williams.

„Ez nagy probléma. A Williams jó néhány borzalmas szezonon van túl, így pedig nem sokáig lehet húzni. Hátat fordítanak majd nekik a szponzorok, a versenyzők is le fognak lépni, mi pedig mind csak reménykedünk, hogy talpra tudnak állni, mivel az F1-nek nagyon fontos a Williams név. Nagyszerű történelmük van” – mondta Brawn a Motorsport.com-nak.

„Nem veszíthetjük el őket. Ebben segíteni fog majd a pénzek egyenlőbb elosztása, de nem kóborolhatnak örökké a mezőny legvégén, ez egyszerűen lehetetlen. Annyit tehetünk, hogy szorítunk nekik, hátha ki tudnak mászni a gödörből az előttünk álló néhány évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: