DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Így nem lesz kínos a helyzet a Red Bull-lal

Max Verstappen és Christian Horner is azért örül a két fél gyors megegyezésének és szerződéshosszabbításának, mert így nem lesz majd köztük kínos beszélgetés az év folyamán.

Váratlanul gyorsan született meg a megegyezés Max Verstappen és a Red Bull között, amelynek értelmében egy 2023 végéig szóló szerződést írtak alá a felek. Ugyan a külföldi sajtó hozzátette, hogy a hollandnak van kilépési lehetősége ebből a kontraktusból, de ez egyelőre nem téma - hogy miért is írtak alá ilyen hamar, azt viszont most mindkét fél ugyanúgy mesélte el.

"Így semmi kétség nem marad, nincs több kérdés. Szerintem amikor úgy megyünk bele egy szezonba, hogy annak a végén lejár a szerződésünk, akkor az egy ponttól kezdve már kínossá válik. Én semmi ilyet nem akartam és számomra ez a megfelelő hely. Jól érzem magam, jó emberek vannak a csapatnak és érzem a sikeréhséget" - mondta Verstappen egy londoni Red Bull-sajtóeseményen.

talk_2



"Mindig is otthonosan éreztem magam a csapatban, nem is akartam siettetni semmit, mert nem volt szükséges. Aztán minden nagyon gyorsan történ. Tavaly még nem is igazán gondoltam erre" - tette hozzá, az említett kínos érzés elkerülését pedig Christian Horner csapatfőnök is megemlítette.

"Ha nem tiszta a helyzet az év során, akkor az kínossá tud válni, az F1 pedig egy érzelmi hullámvasút a 21-22 futam során. Így most mindenki tudja, hogy mi lesz a jövő, nincsenek kínos beszélgetések a pilóta és a csapat között. Ő is pontosan tudja, hogy mi a szerepe, egységesek vagyunk csapatként" - idézi Horner szavait a Speedcafe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: