DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen most már nem optimista

A 2018-as év legkellemesebb, viszont a tavalyi év legkellemetlenebb meglepetése a Haas istálló teljesítménye volt. Elsőként az amerikaiak mutatták be új autójukat, ami szép, de nem biztos, hogy gyors.

A Rich Energy tavalyi, viharokkal teli távozása után a Haas-Ferrari (a mezőnyből elsőként bemutatott festéssel) visszanyerte korábban használt színét. 2018-ban egészen kiváló teljesítmény nyújtott az amerikai istálló, csak kevéssel csúsztak le az összetett pontverseny negyedik helyezéséről.

Ehhez képest azonban tavaly, a teszteket követő optimizmust óriási csalódás követte, a versenyautó leginkább a gumikezelés terén teljesen kiszámíthatatlanul viselkedett, így csak a még látványosabb mélyrepülést bemutató Williamst sikerült megelőzni. A tavalyiból okulva idén Kevin Magnussen már nem is mer optimistán hozzáállni a szezonhoz.

A Haas tavaly éppen a gumikezeléssel szenvedett igazán, idén talán másképp lesz


Az új autó nagyon jól néz ki, de ez nem jelenti azt, hogy gyors is lesz. A tavalyi év megtanította számomra, hogy ne beszéljek túl sokat saját magammal szemben támasztott elvárásaimról. Annyira nagy várakozásaink voltak tavaly és nem is éreztük, hogy valójában okunk lenne kételkedni ezekben” – nyilatkozta Kevin Magnussen az Ekstra Bladet című lapnak.

„Éppen ezért most nem is jósolok előre semmit. Úgy tűnik, hogy a csapat sokat tanult abból, ami tavaly történt” – tekintett előre a rutinos dán. Valóban joggal óvatos a 2014-ben egy dobogós helyezéssel bemutatkozó Magnussen, mivel tavaly, a téli teszteket, de még az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat követően sem utalt semmi jel arra, hogy a Haas ennyire szenvedni fog egész évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: