DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Hamilton a leggyorsabb autót akarja

A Mercedes csapatfőnöke utalást tett arra, hogy Lewis Hamilton most van a számára ideális F1-es csapatnál, valamint a kivonulással kapcsolatos pletykákra is reagált. Egyik ügy miatt sem aggódik.

Lewis Hamilton és a Mercedes jövője is felkapott téma F1-es berkekben, mivel sem a csapatnak, sem a pilótának nincs 2021-re szerződése a sorozattal. A keringő hírekre reagálva megszólalt az istálló vezetője, Toto Wolff, aki először is leszögezte, a Mercedes mint autógyár költségcsökkentési törekvései az F1-es alakulat jövőjére nem lesznek negatív hatással. „Határozottan itt leszünk 2021-ben is. Maradni akarunk, mert a Formula-1 logikus számunkra.”

 mercedes-kina-20191



A folytatásnak azonban feltétele az új Concorde-egyezmény aláírása, amelynek részleteiről még nem határoztak a tárgyaló felek. „Olyan egyezségre van szükségünk, amivel együtt tudunk élni. A kisebb istállóknak is egy jól kiegyensúlyozott szerződésre van szükségük.”

A csapat sorsán túl az is nagy kérdés, a következő szezonban Hamilton hol fog versenyezni. Bár sokan már a Ferrarinál látják a hatszoros világbajnokot, Wolff egyértelmű utalást tett rá, hogy a csapat és a versenyző jelenlegi párosítása úgy jó, ahogy van. Az ő szintjén egy pilótának mindig vannak opciói, ahogy nekünk is. Amíg jó autót építünk, addig lehetőségünk van válogatni a versenyzők között. Ő a leggyorsabb autót akarja vezetni, mi pedig a legjobb pilótát akarjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: