DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa Leclerc-ben hisz, Vettelben kételkedik

A Ferrari egykori F1-es pilótája a csapat aktuális párosát elemezgetve egyértelmű következtetésre jutott: Charles Leclerc jelenti számukra a jövőt. Sebastian Vettelben bizonytalan.

Vettel négy világbajnoki címmel a zsebében, 2014 végén hagyta maga mögött a Red Bullt a Ferrari kedvéért. A vörösök szurkolói közül sokan kimondva-kimondatlanul abban bíztak, hogy ő lesz az, aki Michael Schumacher egy évtizeddel azelőtti sikerei után újra a magasba emeli a maranellóiakat. Próbálkozások voltak, ám öt szezon elteltével sem az istálló, sem a pilóta világbajnoki címei nem gyarapodtak. Ellenben tavaly érkezett az alakulathoz egy karizmatikus fiatal versenyző, aki első évében maga mögé utasította a tabellán a sokat látott németet, így rövid idő alatt közönségkedvenccé vált.

 vet-lec-2019-portre1



Charles Leclerc bemutatkozása olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy a Ferrari vezetősége tavaly év végén 2024-ig szóló szerződést ajánlott neki. Eközben a kegyvesztett Vettellel kapcsolatban rendre csak a „később meglátjuk” szintű kommunikáció zajlott a csapat részéről. Felipe Massa szerint az istálló a döntés előtt mindenképpen tudni akarja, hogyan teljesít a pilóta év elején, így gyakorlatilag az első néhány futamon múlhat Vettel sorsa.

„Szerintem idén kielemzik őt, és utána döntenek, hogy a következő szezonban akarják-e vele folytatni. Meg kell várnunk, hogy elkezdődjön a szezon, mielőtt kiderül, mit tartogat a jövő” – magyarázta a brazil, aki szerint Leclerc szerződéshosszabbítása a helyes döntés volt. „Hosszú időre elkötelezte magát, és bebizonyította, hogy ő a csapat jövője” – nyilatkozta a Motorsport-Totalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: