DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Hamilton nem egy isten

A 2020-as szezon egy bő hónap múlva kezdetét veszi, Verstappen pedig már javában megkezdte a lélektani hadviselést a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben. Szerinte a brit nem Isten.

Max Verstappen eddigi legerősebb F1-es szezonján van túl: három versenyt nyert meg, háromszor zárta az élen a szombati kvalifikációkat is - bár a mexikóit utólag elvették tőle - és harmadik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben.

Lewis Hamilton pedig hat év alatt ötödik bajnoki címét szerezte meg, zsinórban a harmadikat. Verstappen sokszor szóvá tette már, ahogyan sokan mások is, hogy Hamilton leginkább az autójának köszönheti azt, hogy ennyire jól szerepel.



A Red Bull és a Honda nagyon ígérkezik a 2020-as szezon előtt, hogy ők lesznek a Mercedes legnagyobb ellenfelei, Verstappen pedig már nem először üzent a britnek, hogy jó lesz, ha mielőbb felköti a gatyáját. Most is kezdeményezett egy kis lélektani hadviselést.

„A Formula-1 egy olyan sport, amiben sok függ az autótól. Lewis persze nagyon jó. Egyértelműen a legjobbak egyike, de nem ő az isten. Isten talán vele van, de ő maga egyáltalán nem az” – mondta a holland a Reutersnek.

„Idén már fel szeretnénk nőni a Mercedes jelentette kihíváshoz és úgy érzem, ez sikerülni is fog. Már nagyon várom, hogy kezdetét vegye a szezon, hiszen mindenki fel van spannolva. Tavaly jól sikerült a szezon második fele, szóval biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: