DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Az F1-es intrika gyengeségünk

Egyes csapatok a médiát is képesek bevonni, hogy nyomást helyezzenek a másikra, a Ferrari pedig elmarad tőlük ezen a téren: Mattia Binotto számára ez volt a fő tanulság a csapat motorját övező tavalyi kálváriából.

A 2019-es szezon egyik történetszálának a Ferrari volt negatív szereplője: visszatérő beszédtémát jelentett, hogy a csapat trükközhet erőforrásával, a szóbeszéd pedig év végére – miután három technikai direktíva is érkezett az FIA-tól a motorra vonatkozóan – a csalás vádjává erősödött. Mattia Binotto csapatfőnök szerint a kálvária arra világított rá, hogy a Ferrarinak nem erőssége az F1-es intrika egyes rivális csapatokhoz képest, akik magasabb szinten űzik a machinációkat.

„Úgy vélem, ez rámutatott egyik gyengeségünkre. Nem vagyunk elég jók a polémiákban, vannak, akik erősebbek benne, mint mi. Még a médiát is képesek használni, hogy nyomást helyezzenek ránk” – mondta az Autosportnak nevet nem említve, de vélhetően a Red Bullra gondolva Binotto. „Meg kell majd értenünk, hogyan lehetünk ebben jobbak, hogy hatásosabban tudjunk fellépni a jövőben. Ez is része a szezon közbeni általános egyensúlynak.”



„Számomra ez az egész polémia volt, ujjal mutogatás, amelynek a lényege, hogy nyomást helyezzen a másikra, lekösse a figyelmét, hiszen válaszolnunk kell a felmerült kérdésekre. Ez bomlasztó hatással van ránk, de ez is életünk része. Mindig azt szoktam mondani, új csapat vagyunk, egy új csapatnak pedig új helyzetekkel kell szembenéznie.”

Binotto kiemelte, hogy a motort övező vita arra világít rá, mennyit fejlődött a Ferrari hajtáslánca 2014 óta, amikor le voltak maradva ezen a téren: „Nagy örömömre szolgál, mert tudom, hogy nem egyetlen szezon kell hozzá. Amikor 2014-ben életbe lépett az új formátum, messze voltunk az ellenfeleinktől. Hosszú út vezetett odáig, hogy kihívójuk legyünk” – mondta Binotto, aki 2016-ig, technikai igazgatóvá kinevezéséig a motorrészleg vezetője volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: