DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Vettel nem jöhet vissza hozzánk

Miután Vettelnek idén lejár a szerződése a Ferrarinál, nem lenne elképzelhetetlen, hogy bekopogtasson volt munkaadója, a Red Bull ajtaján, de Marko egyértelműsítette, nincs hely Vettel számára.

Míg Charles Leclerc-rel öt évre szóló szerződést íratott alá a Ferrari, addig Sebastian Vettelnek idén lejár a kontraktusa, amit egyelőre nem is kívánt vele meghosszabbítani a Scuderia vezetősége. Talán éppen ezért is lehetett furcsa, hogy a síugró világkupa kitzbüheli fordulóján Vettel az energiaitalosok társaságában jelent meg.

Ugyanakkor Dr. Helmut Marko, a csapat főtanácsadója azonnal lecsillapította a kedélyeket, mikor a Motorsport Magazin erről kérdezte őt.



„Miután hosszabbítottunk Max-szal, nem tudnám elképzelni, hogy ez a kettő egy csapatban versenyezzen egymás ellen, nálunk. Már egyébként az anyagi része is nehézségeket okozna nekünk a dolognak.”

Ettől függetlenül Marko még úgy gondolja, hogy a négyszeres világbajnok továbbra is a mezőny legjobbjainak egyike, s bár Leclerc jobb helyzetben van, Vettel a teljesítményével vághat neki vissza.

„Ha Sebastian jól érzi magát, kap egy olyan autót, ami illik a vezetési stílusához, akkor benne lesz a harcban. Sebastian nagyon kiegyensúlyozott sportoló, akit nem érdekel a politika és a sárdobálás. Leclerc-nek megvan az az előnye, hogy Nicholas Todt a menedzsere, aki jó ezen a téren. Vettel viszont a pályán vághat vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: