DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Leclerc: Kontrollálnom kell a gyilkos ösztönöm

A Ferrari üdvöskéje, Charles Leclerc biztos benne, hogy megvan benne az a fajta gyilkos ösztön, mely csak kevesekben fellelhető. Ugyanakkor ahogy idősebb lesz, meg kell tanulnia ezt kontrollálni.

A monacói pilóta 2019-ben csatlakozott a Ferrarihoz, ez pedig mindössze a második szezonja volt a Formula-1-ben. Azonban fittyet hányva minderre, a fiatal versenyző megszerezte a legtöbb pole-pozíciót és csapattársát felülmúlva a negyedik helyen végzett.

Charles Leclerc egyértelműen a – már nem is olyan távoli – jövő sztárja és világbajnoka, aki önmaga is úgy érzi, megvan benne minden, hogy egy nap valóra válthassa legnagyobb álmát.

Leclerc a 2020-as Monte Carlo Ralin


„Amint beülök az autóba, megjelenik bennem egyfajta gyilkos ösztön. Nem akarok második, harmadik, negyedik, vagy ötödik helyen végezni, ezek mind nem számítanak. Szerintem ez egy erősségem, de könnyedén gyenge pontommá is válhat” – idézi a Motorsport Magazine Leclerc-t.

„Néhány baki, melyeket elkövettem idén, ennek a számlájára írható. Túlzottan nyomtam neki olyankor is, mikor kicsit kevesebbel kellett volna beérnem. Emiatt nem fog mindenki szeretni, de én ilyen vagyok.”

„Ez a mentalitás rengeteg pozitív dologgal rendelkezik, azonban vannak olyan pillanatok, mikor inkább csak fájdalmat okoz. Kontrollálnom kell, úrrá kell lennem rajta. Ahogy tapasztaltabb leszek, ez sikerülni is fog” – mondta magabiztosan Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: