DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alesi: Leclerc hamarosan világbajnok lesz

A korábbi Formula-1-es pilóta, Jean Alesi szerint csak idő kérdése, Charles Leclerc mikor válik világbajnokká, miközben megvédte a száguldó cirkuszt is a kritikáktól a francia.

Charles Leclerc-nek a tavalyi mindössze a második szezonja volt az F1-ben és csak az első a Ferrari színeiben, ahol azonban egyből fölülkerekedett négyszeres világbajnok csapattársán, Sebastian Vettelen.

A Ferrari december 24-én jelentette be, - amolyan karácsonyi ajándékként – hogy a monacói pilótával 2024-ig szerződést hosszabbítottak, a februári jerezi 18 collos kerekek tesztjére pedig szintén Leclerc-t küldi a Scuderia, Sebastian Vettel helyett, így egyre inkább úgy tűnhet, kezdenek átállni Leclerc mögé az olaszok.



Jean Alesi, aki a kilencvenes években volt a Ferrari pilótája, nem titkolja, hogy mennyire nagy rajongója a 22 éves pilótának, aki szerinte előbb vagy utóbb világbajnoknak mondhatja majd magát.

„Egészen biztos, hogy hamarosan világbajnok lesz belőle, egy igazi fenomén” – mondta Jean Alesi a Rai Radiónak, akinek fia, Giuliano az F1 előszobájában, a Formula-2-ben vitézkedik, így Jean gyakori látogatója az F1-es hétvégéknek.

A franciának nem is kellett több, egyből védelmébe vette a száguldó cirkuszt, amit mostanában unalmasnak ítél meg a közvélemény: „Egyáltalán nem igaz, hogy unalmas! El vagyunk kényeztetve. A versenyzők felkészültebbek és fittebbek, mint valaha, az autók pedig gyorsabbak és kiélezettebbek, mint korábban bármikor. Talán inkább mi vagyunk azok, akik más szemmel néznek rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: