DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Giovinazzi: Ha jól teljesítek, lehet esélyem a Ferrarinál

Az Alfa Romeónál versenyző Antonio Giovinazzi úgy érzi, ha idén megfelelően teljesít, jó esélye lesz rá, hogy 2021-től Charles Leclerc csapattársa lehessen a Ferrarinál. Legalábbis erről álmodik.

Miután Charles Leclerc-rel 2024-ig hosszabbított a Ferrari, a csapat másik ülésére leginkább továbbra is Sebastian Vettelnek van a legnagyobb esélye, de nagyon sokszor került már szóba az is, hogy Lewis Hamiltont ültetné be a másik autójába a maranellói istálló.

Viszont Antonio Giovinazziról sem szabad megfeledkezni, aki a Ferrari támogatásával idén már második szezonját kezdi meg az Alfa Romeo versenyzőjeként. A tavalyi Belga Nagydíjat követően kis híján elbocsátották a svájci-olasz csapattól, idén viszont már a Ferrarit venné célba Giovinazzi.



„Hazudnék, ha azt mondanám, nem álmodozom a Ferrariról. A legfontosabb számomra, hogy teljes mértékben a munkámra tudjak koncentrálni, és tudom, hogy ha jól teljesítek idén, akkor lesz is erre esélyem” – idézi a La Gazzetta dello Sport az olasz versenyzőt.

„Már most is jó a kapcsolatom Charles-lal, sokat beszélünk és néha találkozunk az éttermekben is.” Bár Giovinazzi számára csalódást keltően indult a tavalyi szezon, megvédte magát az olasz: „Kihívok bárkit, hogy két évre hagyja abba azt, amit évek óta csinál, majd térjen vissza hozzá!”

„Ha a tempót nézzük, nem voltam annyira lemaradva Kimitől. A versenyzés volt az, ami eleinte gondot jelentett. Újból hozzá kellett szoknom a stratégiákhoz, a rajtokhoz, a kerékcserékhez és a gumikezeléshez. Nem a Formula-2-be tértem vissza, hanem a csúcsra, ahol másfél versenyt teljesítettem a világ legerősebb pilótái ellen, két évvel ezelőtt.”

„Egyik célom idén, hogy legyőzzem Kimit, de nem az egyetlen. Vízválasztó szezon előtt állok. Raikkönen nem beszél sokat és eleinte nem is nagyon segített, mivel nagyon le voltam maradva. Viszont ő egy nagyszerű mérce volt számomra, hogy profibbá váljak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: