DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Lehetetlen elérni a top hármat

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke végre elmondta, mik a wokingiak céljai a 2020-as szezonra. Ismét kemény csatát vár a negyedik helyezésért, miután esélytelennek látja az első három hely elérését.

2018 végén Fernando Alonso elhagyta a McLaren Formula-1-es csapatát, míg Stoffel Vandoorne-nak a wokingiak mutatták meg, merre van az ajtó, miután csapnivaló teljesítményt nyújtott a belga versenyző.

Ekkor érkezett a képbe Carlos Sainz és Lando Norris, illetve Andreas Seidl is munkába állt a McLarennél, akinek vezetésével újra szárnyra kapott a csapat. A német szakember úgy gondolja, idén sem lehetnek vérmesebb reményeik annál, mint amit tavaly elértek.

„Újra kemény harcot várok a negyedik helyért. A jelenlegi büdzsével ez a maximum, amit a Formula-1-ben el lehet érni” – mondta az Auto Motor und Sportnak Seidl.



„Még mindig rengeteg gyenge pontja van a csapatnak, amiken dolgoznunk kell. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk fejlődni ezeken a területeken, emiatt is fontos lenne, hogy jól sikerüljön 2020. Ez az év kicsit olyan lesz, mint egy mutatványozás: rá kell jönnünk, mikor álljunk le a 2020-as autó fejlesztésével, hogy teljes erőbedobással tudjunk koncentrálni a 2021-esre.”

„Ha már a költségvetési sapkát tartjuk szem előtt, jó hír, hogy a tulajdonosok azt mondták, a teljes összeg rendelkezésünkre áll majd. Ez egy jó jel a csapat számára, de képesnek kell lennünk a csúcsra juttatni az istállót, a pénz ugyanis nem minden.”

„Viszont ennek a gyümölcsét nem 2021-ben fogjuk meglátni, hiszen évekre lesz szükség, mire hatással lesz a Formula-1-re a pénzügyi limit. 2020-at nem fogjuk félvállról venni, ennyit elmondhatok, hiszen jó passzban van a csapat és ezt fenn kell tartanunk. Előrébb kell lépnünk idén is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: