DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem számít újabb nagy előrelépésre a McLaren

A wokingiak elnök-vezérigazgatója, Zak Brown szerint a tavalyi látványos javulásuk a roppant gyenge 2018-as idénynek volt részben köszönhető, de azért bizakodva várja az idei és a jövő évet is.

A hondás szenvedés és a Renault-ra váltás csalódáskeltő első idénye után a 2019-es évad egyik kellemes meglepetését produkálta a McLaren, amely a futamok nagy részén egyértelműen a középmezőny legerősebb alakulatának tűnt, s végül a konstruktőri tabella negyedik helyén végzett. Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója ugyanakkor nem számít rá, hogy idén is hasonló mértékűt tud előrelépni az istálló:

brown-mclaren-2019-1



„Folyamatosan haladnunk kell előre” – idézi Brown az Autosport International során elhangzott szavait a Crash.net szakoldal. „Óriásit léptünk előre 2018-ról 2019-re, ami részben annak volt köszönhető, hogy annyira gyengék voltunk 2018-ban, hogy nehéz lett volna nem előrelépni. Viszont nem hiszem, hogy hasonlót lépünk előre 2020-re. A szabályok nagyon-nagyon hasonlók, szóval nem gondolom, hogy nagyon másképp nézne majd ki a rajtrács. Lehet, hogy lesznek itt-ott meglepetések, és remélhetőleg a Williams kicsit erősebb lesz, mert nem jó látni őket, ahol tavaly voltak.”

A további fejlődésben kulcsszerepet játszhat a tavaly év közben érkező Andreas Seidl csapatvezető, valamint James Key technikai igazgató is: az idei lesz az első McLaren, amelyet ő tervezett. Brown éppen ezért optimista mind a 2020-as, mind a nagy szabályváltozásokat hozó 2021-es idényt illetően:

„Úgy vélem, 2021-ben kezdenek majd izgalmassá válni a dolgok. Még mindig egy eléggé fiatal csapat vagyunk. A tavalyi autót még nem James Key tervezte, az ideit már igen, szóval lássuk, mi sül ki ebből. Andreas Seidl is év közben csatlakozott hozzánk, szóval ha megnézzük a vezetőséget, nagyjából tavaly állt össze, így annyit kell tennünk, hogy rendezzünk a sorainkat, felkészülünk a versenyre és jó rajtot veszünk. A 2021-es autó közben már a szélcsatornában, de a 2020-as kapcsán is jó érzéseink vannak, de tovább kell dolgoznunk, tudván, hogy nem egy éjszaka során történnek meg a csodák. Lesznek nagyszerű és pocsék hétvégéink, de reméljük, folyamatosan haladhatunk előre” – fogalmazott Brown, míg egyik pilótája, Carlos Sainz a minap úgy nyilatkozott, hogy az új szabályok ellenére is időbe fog telni, mire újra futamokat nyerhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: