DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren évek múlva számít győzelmekre

A wokingiak csapatvezetője szerint még van hová fejlődniük, és a költségplafonnak is időbe telik majd kifejteni a hatását, így az élre törésig szükségük van pár évre. Elmondta, mikorra várja a sikert.

Andreas Seidl személyének köszönhetően a McLaren egy igazán tapasztalt és szisztematikus gondolkodású csapatvezetővel gazdagodott 2019-ben. Seidl végtelenül profi hozzáállását jól tükrözi az alábbi nyilatkozata, ami hú ábrándok és jól hangzó célok helyett a befelé forduló, saját hibákra koncentráló hozzáállást példázza. Meglátása szerint 2020-ban a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a középmezőny legjobb csapata címéért lesznek harcban.

 sainz-action-mexiko-20191



„Ismét kemény küzdelemre számítok a negyedik helyért. Az aktuális erőnket és költségvetésünket figyelembe véve jelenleg ez a maximum, amit a Formula-1-ben elérhetünk. Látunk még gyenge pontokat a csapaton belül, amiket ki kell javítani. Emiatt fontos, hogy az idei jó év legyen számunkra. Kérdés lesz, hogy mikor helyezzük át a hangsúlyt teljesen a következő évre. Logikus, hogy ez a szokásosnál hamarabb meg fog történni” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak a német szakember, aki azt is elárulta, mikorra számít a várva várt sikerekre.

„A tulajdonosok egyértelművé tették, hogy működhetünk a költségplafon szintjén. Ez egy nagyszerű jel a csapat számára, hiszen így egy ligába kerülünk a topcsapatokkal. De ez 2021-ben még nem lesz aktuális, hiszen ők egyelőre több erőforrással működnek, és jobban és végzik a dolgukat. Idén valószínűleg jobban fel tudnak készülni 2021-re, ezért időbe fog telni, amíg a költségsapka kifejti hatását. Ezt figyelembe véve 2023-ban számítok dobogós helyezésekre és futamgyőzelmekre” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: