DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Binotto: Sosem volt még ennyire kemény az F1

A Ferrari csapatvezetője szerint minden eddiginél komolyabb a versengés a száguldó cirkuszban, de érzése szerint nekik mindenük megvan ahhoz, hogy 2020-ban elhódítsák a vb-címeket.

A Ferrari 2007-ben szerzett legutóbb egyéni világbajnoki címet, 2008-ban pedig konstruktőrit, azaz már 11-12 ínséges idényen vannak túl. Ez idő alatt többször is közel kerültek a végső sikerhez, és a tavalyi szezonnak is úgy vágtak neki, hogy a tesztek alapján favoritnak tűntek, ám végül mindössze három győzelemig jutottak, a csapatok között pedig be kellett érniük az ezüstéremmel, míg versenyzőik, Charles Leclerc és Sebastian Vettel a negyedik-ötödik helyen végeztek, miután a Mercedesek mellett Max Verstappen is befért eléjük.

binotto-2019-dppi-1



A maranellóiak Formula-1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyire kiélezett manapság a verseny a száguldó cirkuszban, a szakember viszont abban is biztos, hogy a Ferrarinak mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen és felérjen a csúcsra – minderről a Ferrari hivatalos magazinjában beszélt:

„Véleményem szerint még sosem volt ennyire kemény a versengés a Formula-1-ben. Csapatként mindenünk megvan ahhoz, hogy teljesítsünk. A Formula-1 egy összetett gépezet. Nem csak arról szól, hogy csináljunk egy 1000 lóerőt motort, hanem hogy a riválisoknál előbb, gyorsabban és jobban készítsük el. De ebben a sportban semmi sem jelent garanciát, szóval még keményebben kell dolgoznunk és kihasználnunk a nagyszerű márkánk, valamint a kiváló szurkolóink jelentette előnyt, hogy megszerezzük a címet 2020-ban.”

Sokak szerint Binottónak ehhez a két pilóta közötti konfliktusokat és versenyhelyzeteket is kezelnie kell: 2019-ben ez nem mindig sikerült a legjobban, ami rádiós üzengetésekhez, Brazíliában pedig ütközéshez vezetett. „Minden csapatvezető a maga módján intézi ezeket, ez egyértelmű. De a mérnökként szerzett tapasztalataim alapján a szigorú hozzáállás működik a legjobban” – vélekedett Binotto, aki azt azért leszögezte, hogy szerinte Leclerc és Vettel igenis jól kijönnek egymással, s a pilótapáros az egyik erősségük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: