DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Van egy opciója Verstappennek a távozásra

2023-ig fűzte magát a Red Bullhoz Max Verstappen, szerződése mégis lehetővé teszi, hogy egy esetben elhagyja a csapatot – ezt feltételezik Helmut Marko nyilatkozata alapján.

Nagy terveket dédelgetnek Milton Keynes-ben: az elképzelés, hogy a Red Bull Racing, a Honda és Max Verstappen hármasa közösen vonuljanak be a Formula-1 történelmébe világbajnokként. Első lépésként hosszú távra, 2023 végéig leszerződtették a holland pilótát.

A motorszállítóval érvényben levő szerződés azonban nem szól ugyanekkora időtartamra: a hatályos egyezség értelmében a Honda 2020-ban és 2021-ben köteles ellátni erőforrással az istállót, a folytatáshoz új kontraktust kell kitárgyalni. Az F1i.com a német Motorsport-Magazinra hivatkozva azt állítja – a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szavai nyomán –, hogy amennyiben a Honda nem folytatja az együttműködést, Verstappen is szabaddá válhat.



„Elvben ez a szerződés betonbiztos. Normál körülmények között mindent biztosít. A Hondával 2021-ig van szerződésünk. Egy Formula-1-es autó motor nélkül pedig, hát nehéz ügy. Tehát egyértelmű, hogy versenyképes motorra lesz szükség” – hangzik Marko kijelentése, amelyből a szerződés kilépési záradékára következtet a külföldi sajtó. Az A terv azonban Verstappenre építeni.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert ez a szerződés stabilitást jelent számunkra, a csapatnak pedig elképesztő mennyiségű motivációt biztosít. A nagy cél Max számára, aki velünk kezdett a Formula-1-ben, hogy a legfiatalabb világbajnok legyen” – mondta a tanácsadó. Az első címét 23 évesen szerző Sebastian Vettel rekordját a holland csak abban az esetben döntheti meg, ha idén megnyeri a világbajnokságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: