DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Még ma bejelenthetik, hogy Stroll bevásárolja magát az Aston Martinba

A cégnek azonnali tőkebefektetésre van szüksége, az egyik fő esélyes pedig Lawrence Stroll, aki jelentős tulajdonrészt vásárolhat. Egyes források szerint már ma be is jelenthetik az üzletet.

A Financial Times írt arról csütörtökön, hogy Lawrence Stroll az egyik fő esélyes arra, hogy részesedést vásárolhasson az Aston Martinból. A komoly pénzügyi gondokkal küzdő autógyártó cégnél csütörtök este tartottak megbeszélést a témáról, Lance Stroll édesapja mellett pedig egy kínai gyártó, a Geely a másik érintett.

A lap jelentése szerint mindkét befektető kétszáz millió fontot fizetne egy 20%-os tulajdonrészért és azonnal hajlandó lenne befektetni, miközben a részleteket véglegesítik. Az Astonnak égetően sürgős lenne a dolog, mert nemrég bejelentette, hogy a 2019-es célszámokat nem sikerült elérni, sőt, rosszabb a helyzet, mint várták.

stroll_2



A Financial Times arról ír, hogy az dönthet Stroll és a Geely között, hogy ki mit tud még felmutatni a pénzen kívül: a kínai cégnek a Lotusban, a Protonban és a Volvóban is van jelentős tulajdonrésze, így a gyártók közötti együttműködést tudja felajánlani, Stroll pedig a motorsportos kapcsolatait, különösen természetesen a Formula-1-et.

Egyes források nemrég arról írtak, hogy Stroll vezetésével az Aston akár a gyári Mercedest is válthatja a sportágban, ami azért elég nagy változás lenne a jelenlegi helyzethez képest - ha viszont ez nem is történik meg, akkor is összekötheti a céget a Racing Pointtal, ez pedig a Red Bullt is érintheti, hiszen az energiaitalosoknál jelenleg az Aston a névadó. És hogy mikor születik döntés? A lap szerint akár már ma, vagyis pénteken jöhet erről bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: