DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Meg kellett fékeznem a baromságokat

A Red Bull szezon közben visszafokozott F1-es pilótája beszélt arról, hogy hogyan kezelte a helyzetet - szerinte nevetséges kérdések merültek fel vele kapcsolatban és nem volt fair a csapat döntése.

Pierre Gasly szerint semmi új nem volt abban, ahogy fel kellett állnia a padlóról a 2019-es szezon közben, korábban is volt már nehéz helyzetben - mint ismert, a francia pilótát előléptették a Red Bullhoz, ám ott borzalmasan gyengén szerepelt, így év közben sorolták vissza a Toro Rossóhoz és adták át a helyét Alex Albonnak.

"Ez egy kicsit olyan volt, ahogy neveltek és ahogy felnőttem, mert mindenért meg kell harcolnom, amit csak akartam az életben" - mondta Gasly a Motorsportnak adott interjújában. "Senki nem adta ezt nekem, semmit sem vettem soha készpénznek, mert sosem volt biztos, hogy folytathatom-e a pályafutásomat a következő évben."

gasly_3



"Mindig teljesítenem kellett pontosan azon az adott napon, vagy különben nem lett volna folytatás. Mindig ez volt a mentalitásom. Szóval csak magamra kellett figyelnem, mert végül úgyis én vagyok az, aki megvalósíthatja a dolgokat. Most itt volt ez a pilótacsere, én pedig úgy voltam vele, hogy oké, ez sportszerűtlen szituáció volt, most rajtam áll, hogy mindenkinek bizonyítsam, hogy nem ez volt a helyes" - magyarázta.

Gasly szerint egyébként őt főleg az húzta fel, hogy a közvélemény milyen gyorsan leírta őt. "Nyilván mindig versenyképes voltam, mióta csak együléses autókkal versenyeztem, aztán most hat hónap után mindenki azt kérdezgette, hogy van-e elég tehetségem, van-e elég sebességem, elfelejtettem-e vezetni, vagy fékezni, jól fordítom-e el a kormányt. Ezt nem lehet elfelejteni két-három hét alatt, de olyan emberek beszéltek ezekről, akiknek nem volt infójuk, vagy csak félinformációkat kaptak, vagy egyáltalán nem tudtak semmit. Szóval nekem fontos volt, hogy a hátralévő kilenc futamon 110%-ot adjak és bizonyítsam, hogy megvan a sebességem, hogy megfékezzem ezeket a baromságokat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: