DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Én megdupláznám a hengerek számát

Nem ért egyet a két német F1-es világbajnok: Sebastian Vettel a múlt felé terelné vissza a sportágat, Nico Rosberg viszont az elektromos autózásban látja a jövőt, beleértve az F1-ét is.

Sebastian Vettel továbbira úgy gondolja, hogy a Formula-1-nek nem tesz jót a jelenlegi hibrid rendszer - ő még mindig az egyszerűbb erőforrásokat preferálná, dacára annak, hogy az autózás minden szegmense az elektromos irányba halad. A Ferrari négyszeres világbajnok pilótája szerint ha ő erülne döntéshozói pozícióba, ez lenne az első, amit megváltoztatna.

"Ha én lennék a főnök, az lenne az első döntésem, hogy megdupláznám a hengerek számát. Ezen felül rögtön kivenném az autókból az akkumulátort. Én nem gondolnám, hogy szükség van rájuk azon felül, hogy elindítják az autót" - idézi a kitzbüheli síversenyen Bernie Ecclestone-nal együtt látott Vettelt a Kolner Express.

németek



Honfitársa, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg viszont éppen az ellenkező irányba menne. "A hibrid erőforrás egyszerűen hatékonyabb, mint a belsőégésű még szintetikus üzemanyaggal is. Az elektromos energia még fenntarthatóbb lesz az új akkumulátor-technológiának köszönhetően. Én már 2018-ban is azt mondtam, hogy a Formula-1 végül egyesülni fog a Formula-E-vel" - mondta Rosberg.

Hozzá csatlakozott Gerhard Berger is, aki azt látja maga előtt, hogy elektromos hajtású, ezer lóerős túraautók versenyezhetnek majd egymással például a DTM-ben - persze hogy ez mikorra valósulhat meg, azt sem ő, sem Rosberg nem tudja, utóbbi azt mondta, hogy bizonyára azért még nem a belátható közeljövőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: