DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda részvényei visszakerülnek a Mercedeshez

Niki Lauda tavaly májusban távozott az élők sorából. Ekkor nagyjából 10% részesedése volt a Mercedes Formula-1-es csapatában, amit most családja visszaad a stuttgartiaknak.

Niki Lauda tüdőtranszplantáción esett át még 2018-ban, amikor ibizai nyaralójában lett rosszul. Az osztrák legenda egy bécsi kórházban lábadozott a műtéteket követően, s bár onnan hazatért, versenyhétvégén már nem láthattuk többé.

2019. május 21-én hagyott itt bennünket minden idők talán legnagyobb harcosa, aki súlyos balesete után mindössze pár héttel visszatért a volán mögé és negyedik helyet szerzett az Olasz Nagydíjon a Ferrarival.

Az Osztrák Nagydíjon így tisztelegtek a helyi hős előtt


A One Stop Strategy oldala még augusztusban számolt be róla, hogy az F1-es legenda családja valószínűleg nem tart igényt a részvényekre, amely a hírek szerint nagyjából egy 10%-os részesedés volt, így eladják majd azt.

Azonban most kiderült, hogy egy korábban megírt szerződés értelmében nem is kaphatják meg a részesedést a Mercedes F1-es csapatából: „Ezt már előre tudtuk, hiszen néhány éve aláírtak egy kontraktust” – idézi a La Gazzetta dello Sport Lauda fiát, Mathiast.

„Eldöntötték, hogy a részvények visszakerülnek a Mercedeshez 2020-ban. Ez nem olyan, mint az örökség, nem száll tovább a családon belül, egyszerűen visszakerülnek Stuttgarthoz. Édesapámnak mindene volt a Formula-1 és a versenyzés világa, hiányozni fog a Formula-1-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: