DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Visszatérhet az F1 Indianapolisba

A tavaly év végén az Indianapolis Motor Speedwayt, majd az IndyCart is felvásárló Roger Penske amerikai sajtóértesülések szerint szeretné, ha a Formula-1 visszatérne a legendás aszfaltcsíkra.

Már nagyon régóta lehet hallani arról, hogy az egyébként szintén amerikai Liberty Media szeretné, ha még egy versenyt rendeznének az USA-ban, ennek érdekében pedig már jó ideje folynak a tárgyalások Miami városvezetésével.

Azonban a politikai ellentétek és a lakosság nyomására az ügy egyre csak húzódik, így talán ennyi idő után nem is lenne meglepetés, ha az F1 dobná ezt az ötletet és máshol keresnének egy második amerikai verseny után.



Itt jön a képbe Roger Penske, aki a 2019-es év második felében megvásárolta az Indianapolis Motor Speedwayt, ahol az Indy 500 versenyeit tartják, majd az idei esztendő elején a teljes IndyCar sorozatot felvásárolta a korábbi pilóta és csapattulajdonos.

Jenna Fryer, egy tiszteletbeli amerikai újságíró, akinek szakterülete a versenyzés világa azt írta Twitteren, hogy Penske szívesen látná az F1-et újra Indyben: „Egy kis újabb emésztenivaló Penskétől: szeretné visszahozni a Formula-1-et és a sportautókat a speedwayre. Ugyanakkor fontos, hogy még nem kezdődtek meg a tárgyalások.”

Az Indianapolis Motor Speedway korábban már vendégül látta a Formula-1-et, méghozzá 2000 és 2007 között. A legendás oválpálya egy része is bekerült a vonalvezetésbe, ami miatt alighanem a Formula-1 valaha volt legbotrányosabb versenyét rendezték meg 2005-ben, amikor is összesen hat autó állt fel a rajtrácsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: