DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen: A Haas nem jut a Williams sorsára

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője úgy véli, ők vissza fognak tudni kapaszkodni a gyengécske 2019-es szezon után, és nem fognak a Williamshez hasonló, lefelé ívelő örvénybe kerülni.

Kevin Magnussen annak idején még mclarenesként szerezte első dobogóját, rögtön debütáló futamán, a 2014-es ausztrál hétvégén. Azt nagyban köszönhette a kezdeti hibrid Mercedes-fölénynek, valamint a még nem lefelé tendáló McLarennek. A McLaren azóta pokoli mélységeket járt meg, de vissza tudott 2019-re kapaszkodni, ellentétben mondjuk a Williamsszel, amely meg egyre mélyebbre csúszik most már jó néhány éve. Magnussen szerint jelenlegi munkaadója, a Haas nem jut a Williams sorsára, hiába sikerült nekik is gyengén a tavalyi szezon.

„Ez volt az első év, hogy visszaestünk, az előző három évben óriásikat lépdeltünk előre” - szögezi le a dán a Motorsport.com kérdésére. „Talán ezek nem néznek ki akkorának, de azért három év alatt eljutni a konstruktőri tabellán a nyolcadikról az ötödik helyre igenis nagy dolog.”

00119026_529



Volt Magnussennek összehasonlítási alapja is. „A Toro Rosso például sohasem volt a top 5-ben. Nyertek futamot, voltak néhányszor dobogón, de soha nem jártak olyan magasságokban. Mi igen, és ez egy istenverte zseniális dolog. De nem úgy tűnik, hogy ezt bárki észrevenné. Nagyon jó érzés volt ennek a folyamatos fejlődésnek a részese lenni, egyszerűen pozitívabb körülötted minden. Egyfajta izgatottságot is hoz ez magával.”

Idén került porszem a gépezetbe. „Idén visszaléptünk, és az emberek elkezdtek kételkedni magukban házon belül, pedig szerintem semmi okuk nem lenne erre. Azt nehéz elvárni, hogy folyamatosan felfelé haladjunk. A lényeg az, hogy ne kerüljünk egy olyan lefelé ívelő örvénybe, mint a McLaren vagy a Williams, de nem gondolom, hogy nálunk ettől kellene félni. Ez a jó egyébként egy ilyen kicsi és fiatal csapatnál: könnyebben tudunk még változtatni a dolgok menetén. Biztos vagyok benne, hogy menni fog ez nekünk.”

A csapattárs, Romain Grosjean is hasonlóan fogalmazott. „Őszintének kell lennünk, és meg kell kérdeznünk magunktól: mit csinálhatnánk jobban? Hol vannak azok a területek, ahol nem voltunk jók? A versenyzésben? A menedzsmentben? A konyhában? Ezt mindenkinek meg kell csinálnia, és ha ez megvan, utána jöhet a fejlődés. Rengeteget tanultunk idén, ez pedig meggyőződésem, hogy pozitív dolog lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: