DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jobban érdekli Strollt a csapat, mint elődjét

A Racing Point csapatfőnöke vetette össze Lawrence Strollt és Vijay Mallyát. A kanadai tulajdonos akár havi tíz nap is ellátogat a gyárba, míg az indiai ritkán jelent csak meg.

A korábban Jordan, Midland és Spyker néven futó, silverstone-i székhelyű Formula-1-es istálló 2007 végén került az indiai üzletember, Vijay Mallya kezébe, aki Force Indiára változtatta az istálló nevét. Bár a tulajdonos gazdasági bűncselekményekkel került a hírekbe – hazája kiadatását is kérte Nagy-Britanniától –, ő maradt a kormány mögött egészen 2018 nyaráig, mikor a Force India csődöt jelentett.

A csapatot egy befektetőcsoport vásárolta meg, melyet a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll vezetett. Otmar Szafnauer csapatvezető – akit az új tulajdonosok neveztek ki – elárulta, Stroll sokkal nagyobb figyelmet szentel a Racing Pointtá váló istállóra, mint elődje, annak ellenére, hogy Mallya formálisan a csapatfőnök tisztségét is viselte.



„Jelentős különbség, hogy Lawrence sokkal mélyebb érdeklődést mutat az iránt, mi történik a csapatban. Jobban meg akarja érteni minden aspektusát annak, amit mi csinálunk. Vijay ellenben a be nem avatkozás, a laissez-faire politikáját alkalmazta, a csapatra távolibb perspektívából tekintett” – olvasható a Racefans.net-nek nyilatkozó Szafnauer a PlanetF1-en.

„Vijay is nagyon szerette a versenyzést, minden futamon ott volt. A gyárban azonban egészen az utolsó egy-két évig csak négy-öt napot töltött évente. Lawrence viszont egy héten kétszer-háromszor is eljön. Tehát Lawrence havi nyolc-tíz napot is tölthet a gyárban, míg Vijay ötöt egy évben. Ez jelentős különbség” – árulta el a csapatfőnök Strollról, aki autósportos tapasztalat nélkül került a Formula-1 vérkeringésébe, hiszen a csapat megvásárlásáig csak Lance Stroll dúsgazdag apjaként ismerték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: