DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Ő a legjobb, aki nem tőlünk került az F1-be

Megannyi versenyzőnek segített már a Red Bull és Dr. Helmut Marko elérni az álmát, többek között Vettelnek, vagy Verstappennek. De ki a legjobb pilóta, aki nem a Red Bull kötelékéből ért az F1-be?

Rengeteg pilóta járta már meg a Formula-1-et a Red Bull juniorprogramjáról, s bár a száguldó cirkuszban nem mindegyikük tudta letenni a névjegyét, összességében elmondhatjuk, hogy nagyon jó érzékkel választják ki a fiatalokat az osztrákok.

Sebastien Bourdais, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen.Csak néhány név az autóversenyzés világából, akiknek sikerült letenniük valamit az asztalra. Viszont van élet a Red Bullon túl is és nem kizárólag ők foglalkoznak az akadémistákkal.



Dr. Helmut Markót arra kérte a Motorsport-total szakoldal, hogy nevezze meg a legjobb pilótát, aki nem a Red Bull programjából került ki, az osztrák pedig egy pillanatig sem hezitált: „Leclerc! Kétségtelen, hogy Charles Leclerc az!

A monacói két futamgyőzelmet szerzett első ferraris szezonjában és hétszer találta magát a pole-pozícióban is. Ezután ejtett egy mondatot a hétszeres világbajnok fiáról, Mick Schumacherről is, de ebben semmi köszönet nem lesz a német részéről: „Remélhetőleg nem a neve, hanem a teljesítménye alapján fog egy napon bekerülni az F1-be.”

Mick Schumacher jelenleg a Formula-2-ben tevékenykedik, azonban első szezonjában még a top 10-be sem fért be a végelszámolásnál, ráadásul csak egyetlen sprintversenyt tudott megnyerni, épp a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: