DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc már idén világbajnok lenne, de azt sem bánja, ha csak jövőre

A Ferrari monacóijának célja egyértelmű, minél előbb megszerezni a bajnoki címet. A 2021-es szezonban látja a nagy lehetőséget a „legjobb csapat” Ferrari számára.

Charles Leclerc már első ferraris szezonjában – második évében az F1-ben – futamokat nyert, a legtöbb pole-pozíciót szerezte a mezőnyben, és négyszeres világbajnok csapattársa előtt negyedik lett az összetettben. Egyértelműnek tűnik, hogy a Maranellóval következő öt idényre leszerződő monacói bajnoki címért fog harcolni, amennyiben autója ezt megengedi. Hogy ez mikor következhet be, azt ő maga fejtegette.

„Remélem, hogy 2020-ban megnyerhetem a bajnoki címet, de örömmel várok 2021-ig, ha akkor biztosan győzök. De nagyon nehéz lesz, 2020 pedig igen fontos évnek ígérkezik, amely során a csapatok sokat fognak költeni a 2021-ben érkező költséglimit miatt” – idézi a PlanetF1.com Leclerc-t, aki fő esélynek a 2021-es szabályváltozásokat látja.



„Igyekszem tőlem telhetően készen állni 2021-re, mivel úgy gondolom, nagy szezon lesz. Remélhetőleg a csapatnak közös munkával sikerül olyan autót építenie, amely képes megnyerni a bajnoki címet.”

„Mindig a lehető legmagasabb célra összpontosítok, így ha nem járok sikerrel, akkor is csak kicsivel maradok el a maximumtól” – nyújtott betekintést tökéletességre törekvő szemléletébe. „A lényeg, hogy világbajnok akarok lenni, ami nagyon optimista kijelentés, de a céljaim mindig magasan vannak. Mindent megpróbálok beleadni, hogy győzhessek. Végső soron magamnak és a legjobb csapatnak vezetek, ezért azt akarom adni nekik, amit megérdemelnek. Rajtam áll, milyen munkát végzek a pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: