DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért világbajnok alkat Charles Leclerc

Korábbi F1-es csapatfőnöke szerint Leclerc-ben megvan valami, ami az igazán nagy bajnokokra jellemző - fényes jövőt jósol a monacói ferrarisnak, aki megérdemli, amit elért.

Mindössze egy szezont töltött a Saubernél (Alfa Romeónál) Charles Leclerc és már második Formula-1-es idényében beleülhetett a Ferrariba - az Alfa csapatfőnöke, Fred Vasseur szerint viszont maximálisan megérdemli ezt, mert igazi világbajnok alkat, akinél azonnal látszik, hogy milyen hatalmas potenciál van benne.

"Szerintem Charles egyik jellemzője az, ami főleg a bajnokoké szokott lenni: nagyon-nagyon magabiztos az autóban és ezek az emberek néha lehetetlen dolgokat is képesek megcsinálni, mert annyira bíznak saját magukban. Ez az önbizalom pedig az autón kívül önkritikává alakulhat: hibáztatják magukat, mert pontosan tudják, hogy mire képesek" - idézi Vasseur szavait az Autosport.

lecha



"Ők a bajnokok és azt tudják mondani, hogy oké, ma rosszul vezettem. Csak egy bajnok képes ilyesmit mondani. Papíron jobbak a többieknél, de képessek hibáztatni magukat. Ez pedig a csapatnak is jó, mert ha nem ez lenne a helyzet, a pilóta elviheti a csapatot a rossz irányba" - magyarázta a szakember.

"Nagyon örülök neki, kiváló szezont produkált, ami egy kicsit talán még jobb is lehetett volna, de nagyszerű munkát végzett. Hihetetlen tempója van az időmérőkön, az elég lenyűgöző. Nagyon örülök a sikereinek, mert 200%-osan megérdemli őket. Ő az egyetlen, akin rajta tartom a szemem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: