DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Rögtön tudtuk, hogy Norris az emberünk

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown egy év távlatából elismerte, hogy bőven volt kockázat Lando Norris szerződtetésében, de a brit a folyamatos pontszerzéseivel és gyorsaságával bizonyított.

Lando Norris ha egyelőre a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonra és társaira nézve nem is jelent veszélyt, de Daniel Ricciardótól egyszer jó eséllyel elveheti a legkomolytalanabb versenyzőnek járó képzeletbeli trófeát, hiszen mindenből képes mémet gyártani az interneten.

Viszont azt is bebizonyította 2019-ben, hogy a versenypályákon is lehet rá számítani, hiszen 49 pontot gyűjtött, ezzel pedig hozzásegítette a McLarent a konstruktőri negyedik hely megszerzéséhez, amilyen magasságokban 2013 óta nem volt a wokingi istálló.



Egyik főnöke, Zak Brown beszélt elismerően a debütálásakor még csak 19 esztendős pilótáról: „Volt abban kockázat, hogy beültettük Landót, hiszen ő volt a legfiatalabb brit pilóta. Azonban már az első szabadedzésen bebizonyította, hogy készen áll a feladatra” – idézi a Gptoday.net Brownt.

„Amikor Fernandóval részt vett a Daytonai 24 óráson, még kialakult egy kis vita is, hogy melyikük a gyorsabb. Lando állt a kihívás elé, én pedig az első pillanattól tudtam, hogy jól döntöttünk. Ugyanolyan nyugodtnak tűnt, mint bármelyik Formula Renault verseny előtt. Higgadt volt és azonnal megtalálta a tempót is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: