Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd
F1

Vergne robotnak érezte magát az F1-ben

Az azóta a Formula-E-ben kétszeres bajnokká avanzsáló francia szerint még azt is megmondta neki a Red Bull, mit egyen és mikor aludjon – ráadásul a távozása után pénzügyi nehézségei is akadtak.

Jean-Eric Vergne 2012-től 2014-ig versenyzett a Formula-1-ben a Red Bull második számú csapatánál, a Toro Rossónál, a három szezon során a legjobb eredménye két hatodik helyezés volt. 2014 után aztán az energiaitalosok megváltak tőle, s bár azóta a Formula-E-ben kétszeres bajnokként a mezőny egyik legjobbjává nőtte ki magát, Helmut Marko nemrég úgy fogalmazott, nincs visszaút a francia számára a száguldó cirkuszba. Vergne L’Equipe-nek adott interjúja alapján viszont nem is biztos, hogy a pilóta visszavágyik oda, legalábbis a Red Bull kötelékeiben:

vergne-redbull-2014-1„Folyamatosan megmondták, mit egyek, mikor aludjak, mennyit és mit sportoljak, mit mondjak, mosolyognak, ne viccelődjek. Úgy éreztem magam, mintha robot lennék, így amikor beülsz az autóba, akkor már nem örülsz annak, mivel nem saját magad vagy. És én szeretem, ha jól érzem magam, és szeretem, amit csinálok. Miért kellene másképp viselkednem, ha nem akarok? De természetesen büszke vagyok rá, hogy eljutottam a Formula-1-be.”

A 29 éves versenyző azt is felidézte, hogyan tudta meg, hogy elküldik a Red Bulltól, és milyen nehézségekkel szembesült az F1-ből való távozását követően: „A nyári szünet során mondták meg nekem, amikor a családommal voltam. Olyan volt, mint egy bomba, az összes álmom összetört. Amikor elhagytam az F1-et, elfogyott a pénzem. Ostoba voltam, nem kerestem sokat a Red Bullnál. Az emberek azt hiszik, a Formula-1 tele van pénzzel, és én is milliomosként kezeltem magam, éppen ezért gyorsan el is költöttem mindent. Két évbe telt, mire felálltam ebből.”

Vergne azt is elismerte, hogy a mentalitása is gondokat okozott számára a Formula-1-ben: „Éreztem, hogy milyen helyzetben vagyok, azt gondoltam, én vagyok a király, és hogy mindenkit kezelni tudok. De az emberek azt gondolták, tele vagyok negatív gondolatokkal, mert soha sem mosolygok, és ez igaz is volt. Időbe telt, mire rájöttem, hogy mosolyognod is kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?