DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari a Mercedes tavalyi trükkjével élhet a teszten

Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari idén azt az utat fogja járni a barcelonai téli teszteken, amit tavaly a Mercedes is választott. Nem fogják felfedni a titkaikat már az első héten.

A 2019-es szezon előtti teszteken a Ferrari autója tűnt a leggyorsabbnak, emiatt pedig szinte mindenki arra számított, hogy a Mercedest 2018-ban szépen lassan utolérő maranellói gárda végre átveszi az uralmat az F1-ben az Ezüst Nyilaktól.Azonban a Mercedes egyszer csak megtáltosodott a szezon első versenyhétvégéjén Melbourne-ben, amire senki sem számított. Azóta kiderült, hogy a Mercedes egy B specifikációjú versenygépet vitt magával a teszt első hetére, s a másodikon sem voltak jelen teljes erőbedobással.



A Motorsport.com szakoldal olasz forrásai szerint idén a Ferrari is ezt az utat fogja választani, és a február 19-én kezdődő első háromnapos teszten még kizárólag egy alapfelszereltségű autót fognak kipróbálni és csak a második teszten, amely február 27-29. közt esedékes teszik majd fel az új aerodinamikai fejlesztéseiket a Ferrarira.

Franco Nugnes újságíró szerint a Scuderia ezzel is időt szeretne nyerni, hogy még többet tudjanak foglalkozni a fejlesztésekkel. Éppen emiatt az idei téli tesztekből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen tavaly is beigazolódott, hogy jócskán borulhat a papírforma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: