DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Hamilton távozása lehetőségeket kínálna nekünk

Bár Lewis Hamilton megtartása még most is a legnagyobb prioritás a Mercedes számára, Toto Wolff mégis úgy gondolkodik, hogy ha a brit távozik, arra inkább lehetőségként tekint, mint kudarcként.

A Mercedes 2016 végén már elveszítette egyik világbajnokát, amikor Nico Rosberg váratlanul bejelentette, visszavonul a Formula-1-től. Helyére a Williams finn pilótáját, Valtteri Bottast ültették be, aki a 2017-es szezon óta Lewis Hamilton csapattársa.

Kettejük dinamikája kiválóan működik, hiszen Lewis Hamilton sikereit nem igazán fenyegeti csapattársa teljesítménye, miközben azért könnyedén be tudják húzni a konstruktőri bajnoki címeket.

Toto Wolff úgy látja, egy csapat sosem lehet statikus. Mindig változásokra van szükség, mivel azok magukban hordozzák a fejlődés, az előrelépés lehetőségét: „Szerintem egy sportalakulat sosem lehet állandó, ez egy folyamatos változásban lévő egység.”



„Ez azzal jár együtt, hogy mindig lesz valami változás, a változás pedig lehetőségeket rejt magában. Tudom, ez most kicsit úgy hangzik, mintha valami agyturkász beszélne, de amikor Nico úgy döntött, visszavonul, akkor is az volt az első reakcióm, hogy ez egy lehetőséget kínál számunkra, és az, hogy Valtterire esett a választásunk, a legjobb döntésnek bizonyult” – mondta Wolff a Formularapida.net-nek.

„Ennek ellenére azért nagyon is reménykedem, hogy a kapcsolatunk folytatódik Lewisszal, de természetesen ez nem kizárólag rajtam áll, szóval ha egy fontos fogaskerék kiesik a gépezetből, az kockázatot, ugyanakkor lehetőséget is rejt magában.”

„Nem kérdés, hogy Lewis az egyik legfontosabb oszlopa a csapatnak. A megfelelő morál és a rugalmasság abszolút első helyen van a mi listánkon, ha mégis új pilóta után kellene néznünk. Lewis helyzetének és céljainak lesz a legfontosabb szerepe, mikor meghozzuk a döntést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: