DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Olasz sajtó: A Mercedes marad az F1-ben

Bár az utóbbi napokban az a hír röppent fel, hogy a Mercedes kiszáll az F1-ből, és Lawrence Stroll, valamint Toto Wolff felvásárolja az istállót, az olasz sajtó szerint ez az ötlet légből kapott.

Lassan már évek óta téma, hogy a 2020-as szezon végével a Mercedes hátat fordít a Formula-1-nek, azonban a 2021-es szabályváltozások végül úgy fest, kedvére voltak a stuttgarti gyártónak, hiszen az erőforrás koncepciója változatlan marad.

Előbb arról írtak a külföldi oldalak, hogy a Mercedes innentől kezdve a Formula-E-re akar koncentrálni, ahol már saját csapatuk van, sőt három verseny után a konstruktőrök között a második helyen állnak, de még ettől is vadabb pletykák láttak napvilágot a hét elején.



Ugyanis német lapok szerint a Mercedes ki szeretne szállni az F1-ből 2020 végén, az istállót pedig Toto Wolff és az Aston Martint fűző Lawrence Stroll fogja felvásárolni, hogy gyári csapatot csináljanak a brit márkából.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint azonba ez az ötlet úgy, ahogy van nonszensz, hiszen a Mercedes F1-es szereplése kimondottan aprópénz a Daimler anyavállalat számára, miközben a hibrid korszak óta óriási reklámot csinál a Mercedes magának.

A forrás azt is tudni véli, hogy Toto Wolff hamarosan meghosszabbítja lejáró kontraktusát, ahogyan Lewis Hamilton is további két évre ír majd alá a Mercedeshez, a csapat másik pilótájának kiléte azonban csak az év második felében derül majd ki, miután Valtteri Bottasnak ezúttal az ifjú George Russell-lel szemben kellene megvédenie pozícióját.

Azonban amíg a Mercedes megvárakoztatja a nagyérdeműt a hivatalos bejelentésekkel, addig mindhárom esetről olvashatunk majd vadabbnál vadabb teóriákat, ahogyan az az F1 világában már csak menni szokott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: