DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért nem lesz idén Nagy Futam

Május 1-jén nem lesz versenyautóktól hangos Budapest belvárosa. Az eseményt rendező Hungaroring azzal indokolta a Formula.hu-nak a döntést, hogy nem elérhető F1-es pilóta.

Ha május 1., a munka ünnepe, akkor Nagy Futam Budapest belvárosában: ezt a tézist megtanulták a fővárosiak és az autósport rajongói az elmúlt évek során. 2013-mal kezdődően hét éven keresztül minden május 1-jén megtartották az utcai parádét. A magyar versenyzők java rendszeresen szerepelt az eseményen, a fő attrakció azonban mindig egy Formula-1-es autó volt, általában valamelyik aktív pilóta vezetésével – az elmúlt két alkalommal a Red Bull és Max Verstappen érkezett.



Az eseményt lebonyolító Hungaroring naptárában 2020-ban nem találjuk meg a Nagy Futamot. A Formula.hu a pályához fordult azzal a kérdéssel, mi ennek az oka. A következő választ kaptuk:

„A Nagy Futam időpontja hagyományosan május 1-je, amely az idén éppen egybeesik a Formula-1-es Holland Nagydíjjal, így a Formula-1-es pilóták nem elérhetőek az eseményre. Ezért született az döntés, hogy az idén nem kerül sor a belvárosi Nagy Futamra.”

A Hungaroring legfontosabb rendezvényei idén a Formula-1-es Magyar Nagydíj (július 31. – augusztus 2.), a Super Racing Festival névre hallgató közös WTCR- és ETRC-hétvége (április 25-26.), valamint a Blancpain GT versenye (szeptember 25-27.) lesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: