Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 22. szombat
F1

Barrichello: Hamilton jobb, mint Schumacher

A brazil pilóta szerint a jelenlegi uralkodó tehetségesebb versenyző, mint az ő korábbi hétszeres világbajnok csapattársa, egyúttal tehetségesebb, mint Ayrton Senna volt.

Rubens Barrichello nagyon nagyra tartja Lewis Hamilton teljesítményét, erről most a brazil ESPN-nek adott interújában is hangot adott. A korábbi Formula-1-es versenyző úgy véli, hogy a brit pilóta nagyon erős lett mentálisan, kiválóan kezeli a nyomást és ez az, amitől új szintre lépett, mint versenyző.

"Hamiltonnak olyan tehetsége van, ami valószínűleg nagyobb, mint Ayrton Sennáé és Michael Schumacheré volt" - mondta az ESPN-nek Barrichello, amikor arról kérdezték, hogy hogyan építené fel a tökéletes Formula-1-es versenyzőt. "Korábban egyetlen dolog hiányzott nála, az az érettség volt, de ebben is fejlődött és manapság látjuk mindennek a végtermékét."

hammon_1Barrichello szerint egyértelmű, hogy a szupertehetséges Hamilton most már olyan tapasztalattal rendelkezik, amelyet folyamatosan kamatoztatni tud a versenyek folyamán, ettől lett még jobb pilóta, mint korábban volt. "Például a Brazil Nagydíjon is lehetett hallani a rádióban, hogy hihetetlenül nyugodt. Kezeli az információkat, mondja, hogy mire van szüksége és mire nincs" - ecsetelte a brazil.

És hogy végül hogyan is rakná össze azt a bizonyos tökéletes versenyzőt? "Legyen meg benne Ayrton (Senna) készsége, Schumacher bátorsága és Hamilton koordinációja. Ott lenne mit nézni!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?