DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Racing Point: Stroll pénze nem elég

A csapatfőnök szerint még a világ összes pénzével is évekbe telik, mire valaki a csúcsra jut, nekik pedig nem is áll a rendelkezésükre ennyi. Jobb a helyzet, mint volt, de csodák nincsenek.

Otmar Szafnauer, a Racing Poing csapatfőnöke szerint az nem elég, hogy Lawrence Stroll sok pénzt ad, ettől még időbe telik komolyabb előrelépéseket tenniük - a Formula-1-ben nem olyan egyszerű előrébb kerülni, ezt mindenkinek meg kell értenie. A Force India 2018-as csődeljárás alá kerülése után Lance Stroll édesapja mentette meg az istállót, egyúttal pedig saját fiát is beültette a rózsaszín autóba.

"Én mindig azt mondom, hogy az értelmes emberek ugyanazokból az információkból ugyanarra a következtetésre jutnak" - válaszolta Szafnauer az Autosport azt firtató kérdésére, hogy vajon nem elégedetlenkedik-e Lawrence Stroll. "Az F1-ben mindenhez idő kell, még a Mercedesnek is három évébe telt futamot nyerni, miután megvette a Brawn istállót, pedig az éppen előtte lett bajnok. A Red Bull megvette a Jaguart és mennyi idő kellett neki a győzelemhez? Öt év! Szóval időbe telik."

00119020_378



"Persze jogos a kérdés, Lawrence ambíciózus ember, de meg kell értenie, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Az emberek gyakran mondják, hogy most megvan a világ összes pénze, semmi sem számít, de ez továbbra sem a pénzről szól. Pénz nélkül nem lehet csinálni, pénzzel lehet, de időigényes. A Red Bullnak és a Mercedesnek is megvolt a világ összes pénze. Nekünk ez nincs meg. Annyink van, hogy nem járunk úgy a fejlesztésekkel, mint a múltban, amikor nem volt elég pénzünk arra, hogy elkészítsük őket" - magyarázta.

"Amikor fejlesztjük az autót, de nem tudjuk elkészíteni az alkatrészeket, az gyilkos. Most ez nincs meg, illetve ha valakit fel kell venni a céghez, akkor azt meg tudjuk tenni, míg korábban nem. Még mindig miénk valószínűleg a legkisebb költségvetés az F1-ben, de ezt megelőzően túlélő üzemmódban voltunk" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: