DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fiorio: A Ferrari várjon Vettel szerződésével

A Ferrari korábbi sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint az olaszok nagyon jól teszik, hogy nem kínáltak még új szerződést Sebastian Vettelnek, akinek év végén lejár jelenlegi kontraktusa.

Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas mellett Sebastian Vettel a negyedik olyan sztárpilóta, aki még nem rendelkezik semmiféle kontraktussal a szabályváltozásokat hozó 2021-es évre. Míg Max Verstappen és Charles Leclerc is elkötelezte magát jelenlegi csapatához, addig a németnek még nem kínált új kontraktust a Scuderia vezetősége.

A korábbi sportigazgató, jelenleg televíziós kommentátor Cesare Fiorio szerint ezt jól is tette a Ferrari, hiszen így lehetőségük van rá, hogy meglássák, ki tud-e mászni a négyszeres világbajnok a gödörből.



„Vettel megszámlálhatatlan hibát vétett a 2019-es szezonban, de a szezon utolsó harmadában megpróbálta ezeket kijavítani, ami sikerült is neki valamelyest” – mondta Fiorio a Formulapassion.it-nek.

„A hibák mennyisége óriási kontrasztban áll azzal a tapasztalattal, melyet a Red Bull-lal megszerzett négy vb-címe alatt begyűjtött. Szóval Binotto döntése, hogy elhalasztja a hosszabbítást a némettel érthető, főleg, ha két dolgot figyelembe veszünk.”

„Az egyik a fiatal Leclerc érkezése, aki már megvillantotta képességeit azzal, hogy futamokat nyert és pole-pozíciót szerzett, miközben látható volt, hogy nem fél csapattársától. A második pedig az, hogy rengeteg tehetséges fiatal sorakozik, akik olyan utánpótlás-sorozatokból érkeznek, amikben az autók egyre inkább az F1-esekre hajaznak.”

„Ezek a lépcsőfokok nagyon jó tanulóidőt biztosítanak a fiataloknak. Rengeteg tehetség került ki mostanság ezekből a sorozatokból, úgy mint Gasly, Ocon, Norris, Russell, Albon és Giovinazzi, akik mind hatalmas ígéretek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: