DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Briatore: A Mercedesnél Alonso is nyert volna

Az egykori csapatfőnök nem kívánja kisebbíteni Hamilton érdemeit, de meglátása szerint legalább öt pilóta van a mezőnyben, aki tavaly világbajnok lett volna a Mercedes autójával.

A Formula-1-es mezőny negyede képes lett volna megismételni Lewis Hamilton tavalyi sikerét a Mercedesszel – vallja az egykori csapatfőnök, Flavio Briatore. Ide sorolja a 38 éves Fernando Alonsót is, akivel a kétezres évek közepén a Renault-nál együtt dolgozott.

 alonso-hamiltonportre-20191



„A Mercedes egy legyőzhetetlen csatahajó. Van legalább öt-hat versenyző, beleértve Alonsót is, aki a 2019-es autójukkal világbajnok lett volna. De Hamilton érdemeit sem akarom kisebbíteni, hiszen a csapattársát neki is le kellett győznie” – nyilatkozta az Autosprint magazinnak.

Briatore a Ferrari idei pilótafelállását is kommentálta. Szerinte a Sebastian Vettel és Charles Leclerc közötti egyenlőség csak ideig-óráig fog működni, ahhoz túl feszült kettejük kapcsolata, hogy év végéig kihúzzák csapatutasítás nélkül. „Rendben van, hogy egyenlőként kezelik őket, de öt futam után el kell dönteniük, kire fogadnak.”

Sokan talán nem is tudják, hogy az olasz nemzetiségű csapatfőnök karrierje során kétszer is közel került ahhoz, hogy a maranellói alakulathoz csatlakozzon. „Az első alkalom 1994 és 1995 között történt. Komoly tárgyalást folytattam Umberto Agnellivel [a Fiat vezérével], de akkoriban nagyon elfoglalt voltam a Benettonnál, amelyben neki is tulajdonrésze volt. Később pedig Luca di Montezemolóval beszéltem, amikor ő volt a Ferrari elnöke, de nem sikerült megegyeznünk” – árulta el Briatore.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: