DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: A Red Bull és a Ferrari is jól döntött

A 2021-es szabályok érkezésével jó ideig minden bizonytalannak tűnt az F1-ben, azonban a kirakós két nagyon fontos darabja máris a helyére került: Verstappen és Leclerc is marad jelenlegi csapatánál.

Valtteri Bottasnak csakúgy, mint az elmúlt években, idén is az jutott osztályrészül, hogy olyan teljesítményt nyújtson, amivel meggyőzheti a Mercedest, hogy még egy évre őt válasszák. Azonban friss sajtóértesülések szerint még az is lehet, hogy az Ezüst Nyilak 2020 végén kiszállnak az F1-ből és Wolff, valamint Stroll vásárolják fel a csapatot.

A 2021-es főszereplők közül ketten máris bebetonozták a helyüket, miután Charles Leclerc és Max Verstappen is hosszútávú szerződést írt alá jelenlegi csapatánál. A finnt ez egyáltalán nem lepte meg, szerinte ugyanis ez volt a megfelelő lépés a rivális csapatok részéről.



„Minden meglehetősen nyitott ez év után, szóval valószínűleg szerették volna, ha van legalább egy pilótájuk, aki biztosan velük lesz a jövőben. Így már nem érheti őket meglepetés. Charles és Max mindketten nagyon fiatalok még, ennek ellenére már bizonyítottak az autóban. A csapatok tudják, hogy semmiféle kockázatot nem vállalnak fel azzal, ha megtartják őket” – idézi Bottast az Ilta Sanomat.

Bottas tehát ismét szeretne kicsikarni egy szerződéshosszabbítást a Mercedestől, amire jó esélye is van az elmúlt éveket nézve, hiszen a közte és Hamilton között lévő dinamika egészen jól működik, még ha van is néha egy kis nézeteltérés.

„Ha volt is valaha feszültség kettőnk közt, az egészen elenyésző mértékű lehetett. Jól dolgozunk közösen és még sosem voltunk ennyire közel egymáshoz a pályán. Keményen versenyeztünk egymás ellen, de soha nem történt semmiféle súrlódás köztünk a versenyek alatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: