DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A családot választotta az F1 egyik vezére

Kilép a Formula-1 kereskedelmi tevékenységéért felelős Sean Bratches, aki visszaköltözik az Egyesült Államokba. Új nagydíjak, nagyobb nézettség, e-sport és Drive To Survive köszönhető ténykedésének.

A csütörtöki sajtóhír, amely azt ígérte, ezen a héten bejelentik a Formula-1 kereskedelmi vezetője, Sean Bratches távozását, helytállónak bizonyult: már hétfőn megérkezett a sorozat hivatalos közleménye, amely az 59 éves menedzser kilépéséről szól a hónap végén.

Bratches úgy döntött, visszatér hazájába, az Egyesült Államokba, hogy több időt tölthessen családjával, azonban tanácsadó szerepkörben továbbra is kapcsolatban marad az F1-gyel. Bratches helyére nem jelöl ki utódot a sport, felelősségköre javarészét Chase Carey elnök-vezérigazgatóhoz csoportosították át.

Az ESPN sportcsatornával befutó Sean Bratches 2017 januárjában csatlakozott a sportág irányításához, a Liberty Media által kijelölt triumvirátus tagjaként, amelyet vele együtt Carey és a motorsportért felelős Ross Brawn alkotott. A közlemény kiemeli, hogy Bratches működése során bővült a sportág szponzori portfóliója, növekedett a digitális jelenlét, a nézettség és versenyek látogatottsága, valamint két új nagydíj csatlakozott. A menedzsernek írható jóvá az e-sport széria indulása és a népszerű Netflix-sorozat is.



„Az elmúlt három év a Formula-1-ben hihetetlen utazás volt, amelyet teljes egészében kiélveztem” – olvasható Bratches megszólalása a közleményben. „Szeretnék köszönetet mondani az F1-es csapatnak a rendkívüli erőfeszítésekért és elkötelezettségért. Ők a legjobbak legjobbjai, abban pedig biztos vagyok, hogy a továbbiakban is a rajongók szolgálatában állnak és követik az évekre előre kijelölt stratégiát. Büszke vagyok rá, hogy jobb állapotban hagyom el a Formula-1-et, mint amilyen állapotban 2017-ben volt, amikor megérkeztem. Tudom, hogy az általunk lefektetett alap továbbra is a világ rajongóinak szolgálatában fog állni és új közönségeket ér el.”

A sport nagyfőnöke, Carey is sok sikert kívánt kollégájának a folytatásban: „A Formula-1-ből mindenki nevében köszönetet szeretnék mondani Seannak a vezetésért, szenvedélyért és szakértelemért, melyet nekünk szentelt az elmúlt három évben. Sean átalakította a Formula-1 kereskedelmi oldalát, munkájának bizonyítéka pedig az üzlet növekedése. Örülök, hogy Sean tanácsadóként továbbra is segít minket otthonából. Mindig is a Formula-1-es család része marad” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: