DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Távozik az F1 egyik vezére

A három vezér közül az egyikkel szakíthat a sportág, a változásra pedig akár már jövő héten is sor kerülhet. Egy korábbi hír alapján már lehetett sejteni, hogy mindez hamarosan megtörténik.

Az Autosport úgy értesült, hogy távozhat a Formula-1 reklámtevékenységeiért felelős vezető, Sean Bratchest. Utóbbi Chase Carey-vel és Ross Brawnnal egy időben került jelenlegi pozíciójába a Liberty Media hatalomátvétele idején, ők hárman alkották a sportág vezérkarát most már négy éve - Carey azonban már 2019 végén elejtette, hogy Bratchesnek gondot okoz az, hogy túl sok időt kell a családjától távol töltenie.

bratches carey



Sajtóértesülések szerint Bratches már tavaly többször jelezte is, hogy neki túl sok a folyamatos utazgatás és a londoni munka, miközben a családja az Egyesült Államokban van - négy gyermeke várja otthon, nem fekszik neki ez az életmód. Úgy fest, hogy a megállapodás megszületett a szakításról: az Autosport úgy tudja, hogy Bratches távozása már a jövő héten hivatalos lesz.

Az esetleges utódjáról, vagy az F1-es vezetőség átszervezéséről egyelőre nincs információ és a sajtóhírt sem kommentálta még senki a Liberty Media részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: