DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Óriási vagyont áldozna Stroll az Aston Martinra

A Racing Point istálló vezérének ugyan riválisa akadt, de továbbra is igyekszik bevásárolni magát az Aston Martin vezetőségébe. Ennek eredményeképpen akár az F1-es istállót is átnevezhetik.

Mielőtt a Red Bull oldalán szerepet vállalt volna az Aston Martin, fontolgatták a lehetőségét, hogy saját gyári gárdával szállnak be a Formula-1-be. A tavalyi évben ugyan már egészen szép villanásokat mutatott be az istálló, de a figyelem zömében elterelődött az Astonról a látványosan magára találó Hondára.

A Bloomberg információi szerint Lawrence Stroll már előrehaladott tárgyalásokat folytat a jelenleg a Red Bull-lal szerződésben álló vállalattal, amely néhány hete elismerte, valóban rosszul állnak a pénzügyek és fontolgatják a külső tőke bevonását. Stroll a hírek szerint 200 millió fontos ajánlattal bombázza az Astont.

Aston Martin lesz-e a Racing Pointból?


„Tárgyalásban állunk potenciális befektetőkkel, akikkel hosszabb távú együttműködést tervezünk megvalósítani” – ismerte el egy közleményben az Aston Martin. Strollnak riválisa is akad, a kínai mágnás, Li Shufu által vezetett Geely Holding úgyszintén szeretne bekerülni a tulajdonosi körbe.

Az Aston Martin elmúlt két éve egyáltalán nem úgy sikeredett, ahogy tervezték, először 7,4, majd 6,6%-ot vesztettek értékükből részvényeik. Nem tudni, milyen változást hozhat a Red Bull-Aston kapcsolatban, ha a rivális istálló fő tulajdonosa bekerülne partnerük igazgatótanácsába, de ebben az esetben valószínűsíthető, hogy 2021-ben a Racing Point csapat felvenné az Aston Martin nevet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: