DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Domenicali: Leclerc miatt nem igazolja le Hamiltont a Ferrari

A maranellói F1-es alakulat korábbi főnöke szerint a csapat egyértelműen kijelölte a következő irányát a fiatal monacói hosszú távú hosszabbítását, éppen ezért nem fogják odavinni mellé a britet.

Az utóbbi hetekben többször is felmerült a sajtóban, hogy Lewis Hamilton esetleg 2021-től már nem a Mercedest erősítené, hanem átigazolna a Ferrarihoz. Miután Charles Leclerc 2024-ig hosszabbított a vörösökkel, Max Verstappen pedig 2023-ig a Red Bull-lal, végképp a hatszoros világbajnok tűnik a pilótapiac kulcstényezőjének – igaz, a legfrissebb pletykák szerint a brit közel áll ahhoz, hogy ismét aláírjon a Mercedesszel, méghozzá elég komoly összegért.

hamilton-leclerc-dppi



Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi F1-es főnöke szerint azonban a Scuderiának sem feltétlenül áll érdekében Hamilton megszerzése, hiszen számukra Leclerc jelenti a jövőt – minderről a Sky Italiának nyilatkozva elmélkedett:

„Szerintem teljesen normális, hogy erről beszélnek. De az a benyomásom, hogy a Ferrari teljesen Charles Leclerc-re koncentrál, szóval nem hiszem, hogy egy olyan élversenyzőt leigazolnának, mint Lewis. A csapat egyértelmű irányt adott magának azzal, hogy egy tehetség fiatal pilótára fókuszálnak.”

Domenicali egyúttal az előttünk álló szezonról is elmondta a véleményét, amely szerinte izgalmasabb lehet, mint a 2019-es: „Úgy vélem, rendkívül érdekes idény lesz. Hiszem, hogy más lesz, mint a tavalyi év, és az utolsó versenyen fog eldőlni. Természetesen bízom benne, hogy a Ferrari-szurkolóknak lesz okuk az ünneplésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: